Disponibil pe telefon

Pentru a putea accesa aplicația VAUNT Developer sau VAUNT Agency pe telefon, este necesară achiziționarea unui cont.

Date de contact
România: București, Calea Vitan 25C United States: 85 Broad St, New York
sales@vaunt.ro
+40 (756) 129 942

Vaunt

Cum au început trei prieteni unul dintre cele mai de succes business-uri în imobiliare din Sibiu? Un interviu cu Denisa Stănilă, CSO și co-founder Living Vision

Povestea Living Vision a început într-un living. După o lungă așteptare a unui client care a întârziat să apară, 3 prieteni au mers spre casă, povestind în living despre cum fiecare s-a săturat să aștepte (un client, o oportunitate, un moment bun). Denisa este unul dintre cei trei și de mai bine de 2 ani și jumătate este co-fondatorul Living Vision, agenția imobiliară din Sibiu care a schimbat modul în care se lucrează în Real Estate. 

Ea este și unul dintre primii utilizatorii VAUNT și avem o relație specială. De aceea, ideea unui interviu cu ea era absolut necesară. 🙂 

1. Cum ai început să lucrezi în sectorul de imobiliare?

Pasiunea pentru domeniu am dezvoltat-o în 2018 cand am început să investesc în real estate. Am început prin a achiziționa imobile deteriorate, cărora le adăugam valoare prin renovare și ulterior le vindeam. În același timp, aveam un business de închirierea apartamente în regim hotelier în zona Centru Vechi din Sibiu, prin care urmăream să obțin creșterea gradului de ocupare și rentabilizare a costului pentru un ROI mare. 

De asemenea, înainte de a urma calea antreprenoriatului, am activat în vânzări și am dezvoltat echipe de vânzări la nivel național și european. Privind în urmă, observ că majoritatea activităților mele erau conectate de acest domeniu, iar evoluția mea spre a crea o agenție imobiliară era cât se poate de previzibilă. 

2. Cum ați pornit Living Vision și cum v-a venit ideea?

Într-o zi, unul dintre clienții mei a întârziat să apară, iar în timp ce așteptam am decis să iau masa împreună cu Mihai, prietenul meu, într-un local cunoscut. Între timp, un alt prieten, Răzvan, și-a făcut apariția.

La acea perioadă, Răzvan colabora cu o companie imobiliară și era unul dintre profesioniștii în consultanță imobiliară din Sibiu, cu peste 10 ani de experiență în domeniu. Astfel, am împărtășit idei despre industrie și investiții și ne-am gândit la modul în care am putea folosi experiențele cumulate într-un nou business. 

Surprinzător a fost faptul că în următoarea perioadă, atât la mine și prietenul meu, cât și la Răzvan, lucrurile au început să nu mai funcționeze din punct de vedere profesional, iar totul ne-a dus către înființarea agenției Living Vision.

Din dorința de a ajuta oamenii să-și atingă potențialul, am creat un model de business în care noi suntem suportul pentru ei. Ne vedem mai mult ca o umbrela de protecție sau, mai bine spus, ca un sistem la care consultantul imobiliar se poate conecta și poate prelua know-how-ul, orele de training cumultare și experiențele noastre. 

Living Vision este unealta care te ajută să performezi mult mai ușor decât ai face-o pe cont propriu, iar pentru cei fără experiență, este mecanismul care te ajută să crești de la 0. 

3. Care este viziunea voastră ca și companie?

Living Vision este deja un nume apreciat pe piața din Sibiu datorită calității serviciilor și a valorii pe care o oferim. Astfel, putem spune că suntem pregătiți să-l facem cunoscut și la nivel național prin deschiderea unor francize. Ce ne propunem cu asta? Vrem să schimbăm imaginea agențiilor imobiliare în România și să dovedim că tranzacțiile imobiliare se pot realiza într-o manieră profesionistă și transparentă. 

4. Cum ai ajuns să ai o echipă de 20 de oameni?

Atât eu, cât și asociații mei suntem respectați și cunoscuți datorită business-urilor anterioare și al echipelor de vânzări formate de-a lungul anilor, astfel încât mare parte din echipa noastră a venit prin recomandări. Planul nostru pentru Sibiu este să ajungem la 45-50 de consultanți imobiliari în următorii ani. Suntem conștienți că în vânzări o parte din oameni pleacă, astfel am decis să lucrăm în etape și recrutăm în mod constant. 

Aud deseori în jurul meu că alți antreprenori se tem că nu găsesc persoanele potrivite. Consider că dacă reușești ca antreprenor să construiești un vehicul în care orice persoană care vine la tine simte că e apreciată, rezultatele nu încetează să apară. 

5. Cum îți petreci o zi de muncă?

Sunt o persoană energică și foarte organizată, iar timpul meu se împarte între coordonarea echipei Living Vision și crearea/implementarea strategiilor de dezvoltare pentru agenție. 

Săptămâna de muncă începe cu ședința de dimineață în care mă concentrez pe nevoile și dorințele colegilor mei, iar ulterior mă axez pe dezvoltarea afacerii. 

6. Cum vezi tehnologia în domeniul real estate? Consideri că este un must have sau nice to have?

Agenda s-a mutat în telefon și a devenit nice to have, iar tehnologia în Real Estate este un must-have pentru a oferi servicii de calitate clienților. 

Acesta este motivul pentru care noi încă din momentul în care am deschis agenția, primele contracte semnate nu au fost cele de intermediere vânzare/închiriere, ci cu o firmă de marketing și o firmă ce ne-a oferit baza de date pentru industria imobiliară. Tehnologia face parte din viața noastră de mulți ani, iar noi ca antreprenorI ne adaptăm constant, de aceea folosim și VAUNT. 

7. Ce sfat ai da unui tânăr la început de drum care vrea să activeze în Real Estate?

Pe parcursul anilor, am activat în multe domenii și am observat că succesul lasă urme, iar pentru a-l atinge ai nevoie de câteva ingrediente: 

– un caracter bazat pe principii și valori

– o capacitate continuă de învățare și evoluție

– un vis suficient de mare

– multă muncă

– adaptabilitate

8. Care a fost cea mai mare provocare în scalarea business-ului?

Consider ca provocarile abia acum incep. În trecut, am scalat echipe de vânzări pentru alte companii la nivel național, cât și în câteva orașe din Europa, iar cea mai mare provocare ține de limitarea noastra ca antreprenori de a deține controlul. În momentul în care schimbăm controlul cu încrederea, oamenii, cât și afacerile încep cu adevărat sa crească.

9. Care este cel mai bun sfat pe care tu l-ai primit care te-a ajutat la începutul carierei tale?

Sa am încrederea și credința că viața este pentru mine și nu împotriva mea.

10. Cum vezi tu Living Vision în 5 ani?

Avem visuri mari și planuri bine puse la punct pentru fiecare direcție de dezvoltare care urmează. In primul rand, vrem sa crestem agenția din Sibiu la un număr de 45-50 de consultanti imobiliari profesionisti.

În anul 2022 am început primele proiecte de dezvoltare imobiliară și ne dorim să continuăm cu proiecte mai mari care sa răspundă nevoilor comunității și să aducă un aport real în dezvoltarea orașului.

Tot anul acesta am înființat un Club pentru investitori prin care îi educăm și informăm despre piața imobiliară și le oferim oportunități prin care își pot mări profiturile. Ne propunem să îl extindem la sute de membri atât din România, cât și din străinătate. În 5 ani sperăm că Living Vision o să fie prezent în toate județele odată cu francizele noastre și prin el o să transmitem valorile noastre mai departe în piața românească și să ducem de Real Estate la nivelul pe care-l merită în România. 


Dacă vreți să aflați mai multe despre activitatea celor de la Living Vision, puteți accesa site-ul lor aici: https://livingvision.ro/