Disponibil pe telefon

Pentru a putea accesa aplicația VAUNT Developer sau VAUNT Agency pe telefon, este necesară achiziționarea unui cont.

Date de contact
România: București, Calea Vitan 25C United States: 85 Broad St, New York
sales@vaunt.ro
+40 (756) 129 942

Vaunt

Cum îți ușurează tehnologia smart-home viața?

Conceptul de “smart-home” nu este neapărat unul nou, dacă ne raportăm la felul în care tehnologia interacționează cu viețile noastre. Astăzi, din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de modalități prin care să își sporească confortul acasă.

Pe termen lung, ai putea să numești acest tip tehnologizat de locuință ca fiind unul mai economic: spre exemplu, sistemele de becuri din casă automatizate, care se aprind doar atunci când există mișcare în casă. La fel, acestea pot ajusta intensitatea luminii în funcție de preferințe, dar și adaptate la lumina naturală. 

Ideea de Smart TV este deja populară. Îți oferă posibilitatea de a te conecta la internet pentru a accesa conținut prin aplicații, cum ar fi video și muzică (Youtube, Spotify, Netflix, HBOgo, etc.). La fel, televizoarele smart pot include și senzori pentru recunoașterea vocii sau a mișcării în casă. 

Termostatul smart îți oferă opțiunea de a programa, monitoriza și controla temperatura din casă. Device-urile de acest fel învață comportamentul proprietarilor și modifică în mod automat setările pentru a le oferi acestora maximul de confort și eficiență. Termostatele Smart pot, de asemenea, să raporteze consumul de energie. Sună bine, nu? 

Ai plecat de acasă și nu ești sigur că ai încuiat ușa? Atunci pentru cei ca tine s-a inventat și sistemul de smart-locks, prin care ușa se închide automat după plecarea ta și se deschise automat în momentul în care ajungi acasă. 

Sistemul de securitate îți poate face viața mai ușoară, atunci când nu ne raportăm la sistemul social chinez (*wink wink*). Bineînțeles, acest sistem te va ajuta să-ți monitorizezi casa atunci când ești plecat sau în vacanță. Există sisteme de securitate cu cu senzori de mișcare (inteligenți, desigur), care sunt capabili să identifice diferențele de mișcare dintre rezidenți, vizitatori, animale și hoți și pot notifica automat autoritățile în cazul în care un comportament ciudat este semnalat. 

Există și sisteme de monitorizare a întregii case. De exemplu, dacă aceste sisteme sesizează un val electric de intensitate mai mare, va opri toate dispozitivele electrice din casă. La fel se întâmplă și în cazul unei inundații sau a țevilor înghețate. 

Cu siguranță sunt și vor apărea din ce în ce mai multe sisteme inteligente pentru casă, însă aici ți-am prezentat doar câteva dintre opțiuni. Desigur, ce oferă aceste sisteme este un confort sporit pentru proprietari. De asemenea, acestea se adaptează în funcție de fiecare utilizator (se poate deschide garajul, se aprind luminile, piesa ta preferată începe să cânte la speaker, etc.). Practic, simți că cineva are grijă de tine la fiecare pas. 

Până una alta, îți lăsăm aici un scurt video (reclamă) pentru a vedea despre ce este vorba atunci când ne gândim la tehnologia “smart-home”. Have fun and enjoy! 🙂